lisette_sickmann
Na het voltooien van mijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam, heb ik eerst les gegeven  in lichamelijke opvoeding op scholen en jazz- en aerobic-lessen in de regio Amsterdam. In april 1983 ben ik van Amsterdam naar Weert verhuisd en startte ik in mei 1983 enkele proeflessen aerobics in Nederweert. Ik combineerde dat toen met een baan als lerares lichamelijke opvoeding op enkele scholen in de provincie Limburg. Omdat het animo van die proeflessen erg groot was, ben ik in augustus 1983 in Nederweert begonnen met vaste uren aerobic. Op dat moment leidde ik ook de eerste aerobicdocenten van Limburg op en verzorgde ik namens de gymnastiekbond (toen nog KNGV) de opleiding tot aerobicdocente(e) in Kerkrade.
Naast de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam en de opleiding tot aerobicdocente heb ik onder meer diploma’s gehaald als sportmasseuse, als skilerares, als skigymastiek- en tennislerares en als nordic-walking instructeur. Vanaf 2005 heb ik mede door een blessure, steeds meer verdiept in allerlei vormen van yoga. In 2009 heb ik de docentenopleiding poweryoga afgerond (Dasra Center, Montfoort). In 2012 heb ik de docentenopleiding voor ashtanga-yoga afgerond (Eindhoven).
 
Hiernaast  heb ik tot 1 september 2017 33 jaar gewerkt als beleidsadviseur sport in de gemeente Weert. In 2017 heb ik na een half jaar sabbatical besloten om mijn leven anders in te vullen. Ik wilde me meer richten op coachen, lesgeven en trainen. De gemeente Weert bood me de kans aan om dit ook 16 uur per week voor de ambtenaren te doen.
Vanaf 2000 heb ik opleidingen en trainingen gevolgd in Neuro-Linquistisch Programmeren (NLP). In mei 2008 heb ik die opleidingen en praktijktrainingen afgerond met een Europese certificering zodat ik vanaf toen niet alleen kan coachen, maar ook NLP trainingen kan geven en NLP-coaches kan opleiden. Ik heb NLP steeds meer geïntegreerd in al mijn levensgebieden. Door NLP kan ik effectief werken, doelen halen en steeds beter communiceren. NLP zet ik ook  intensief in tijdens mijn werk op de gemeente, voor de Vereniging Sport en Gemeenten en tijdens mijn sport- en yogalessen.
Vanaf 2013 werk ik ook ook 12 uur per week voor  de Vereniging Sport en Gemeenten, waar ik de gemeentes van Zuid-Nederland mag adviseren over sportbeleid. Tevens verzorg ik voor VSG inspiratiebijeenkomsten en trainingen. 
   
 
 
Leonard en LisetteI
Ik heb  al meer dan 21 jaar een samengesteld gezin met Leonard, en inmiddels wonen onze 5 dochters allemaal zelfstandig in Nederland  of in het buitenland (Australie en Amerika).